محسن شاه علی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به برگزاری مسابقات زیر ۱۷ سال غرب آسیا در تهران که با قهرمانی بسکتبالیست های جوان کشورمان به پایان رسید، گفت: در رابطه با سطح این رقابت ها بهتر است من به عنوان سرمربی تیم صحبتی نداشته باشم. در این زمینه بهتر است کارشناسان نظر بدهند. البته آنهایی که در سالن بودند و از نزدیک بازی ها را پیگیری کردند، نه کارشناسانی که براساس برگه آمار، جریان بازی را قضاوت می کنند.
شاه علی با یادآوری اینکه برای شاگردانش جهت حضور در مسابقات غرب آسیا، ۹۰ جلسه تمرینی پیش بینی کرده بود ادامه داد: از این تعداد، ۳۰ جلسه تمرینی صرف تست گرفتن از ۵۰ بازیکن شد بنابراین فقط ۶۲ جلسه برای تمرین محقق شد اما در این تعداد جلسات بازیکنان به معنای واقعی زحمت کشیدند. آنها کار تیمی انجام ندادند و در قالب کار تیمی پیگیر تمریناتشان بودند.
وی در پاسخ به این پرسش که با ویژگی هایی که از بازیکنان تیم بسکتبال جوانان سراغ دارید فکر می کنید آنها بتوانند نسل طلایی بسکتبال در آینده نزدیک شود، تصریح کرد: در تمام رشته های تیمی و در برخی مقاطع، چند بازیکن شاخص به لحاظ استعداد و فیزیکی با هم همبازی می شوند. این اتفاق برای فوتبال هلند در دهه ۹۰ رخ داد، بسکتبال ترکیه هم چنین شرایطی را تجربه کرد و به واسطه آن نایب قهرمان جهان شد. در بسکتبال ایران هم این شرایط را به وضوح شاهد بودیم زمانی که حامد حدادی، صمد نیکخواه بهرامی، مهدی کامرانی و حامد آفاق در یک دوره با هم همبازی شدند و یک نسل موثر و تأثیرگذار را در بسکتبال ایجاد کردند.
سرمربی تیم بسکتبال زیر ۱۷ سال ایران افزود: این شرایط می تواند برای بازیکنان این تیم هم ایجاد شود. ما در ترکیب تیم داریم بازیکنانی که می توانند در آینده نزدیک جایگاه خوبی در تیم ملی داشته باشند به شرطی که رها نشوند و خودشان هم به لحاظ ذهنی آماده حضور در تمرینات همیشگی را داشته باشند، همیشه تشنه تمرین و پیشرفت باشند و هرگز خسته نشوند. تیمی که در مسابقات تهران حضور داشت از نظر تیمی واقعا خوب بود، بازیکنان این تیم باید در اردوهای مقطعی حضور دائم داشته باشند.
شاه علی با بیان اینکه البته مسئولان فدراسیون خود در جریان این موارد مهم هستند اما به نظر می رسد اولویت ها، دست و پای آنها را برای اجرای چنین برنامه هایی بسته است، تأکید کرد: بازیکنان تیم جوانان همگی محصل هستند. علاوه بر این با باشگاه های خود قرارداد دارند. باید به نحوی فدراسیون این تعامل را با باشگاه های آنها داشته باشد که بتواند این بازیکنان را از باشگاه هایشان منفک کرده و آنها را در قالب یک تیم کنار هم قرار دهد. این تیم اگر در یکی از سطوح مسابقات باشگاهی شرکت کند می تواند با همین شرایط تیمی که در مسابقات تهران داشت ارتقا یابد.
وی در بخش دیگری از گفتگو با خبرنگار مهر با تأکید بر اینکه تیم بسکتبال زیر ۱۷ سال در مسابقات غرب آسیا به لحاظ تیمی فوق العاده بود، گفت: ما ستاره نداشتیم چون بازیکنانمان کار انفرادی انجام نمی دادند. بازیکن با استعداد داشتیم اما در قالب کار تیمی؛ ما در هر بازی از هر ۱۲ بازیکن خود به طور میانگین ۱۰ دقیقه استفاده کردیم. این طور نبود که اگر بازیکنان جابجا شوند به لحاظ تکنیکی و اجرای برنامه به مشکل بربخوریم، تأکیدمان همواره روی دفاع بود، در واقع دفاع می کردیم و از ضد حملات استفاده می بردیم.
سرمربی تیم بسکتبال جوانان زیر ۱۷ سال با بیان اینکه قرارمان این بود که هرچه تمرین کرده ایم عیناً در زمین بازی اجرا کنیم، تصریح کرد: خدا را شاکرم که بازیکنانم دقیقا به این موضوع مهم توجه داشتند و باز هم خدا را از این حیث شاکرم که بازیکنان با وجود جنگندگی بالا، در زمین مسابقه آسیب ندیدند، آنها خیلی تحت فشار قرار داشتند اما به سلامت و بدون مشکل رقابت ها را به پایان رساندند.
نظر شما